Mijn zelfvertrouwen is
veel groter geworden

Leidinggeven, verantwoordelijkheid pakken, samenwerken: vaardigheden waar je niet alleen nu, maar ook later, heel veel aan hebt. Het zijn namelijk dé ingrediënten voor een succesvol leven of een mooie carrière. Met ons 14-daagse outdoor leiderschapsprogramma op Mallorca ontwikkel je jezelf tot een leider van de toekomst. Het is een avontuur én een uitdaging tegelijk: ga jij ‘m aan?


Wat ga ik leren?

Pole4 bouwt sinds 2015 aan een outdoor leiderschapsprogramma dat aansluit bij jouw interesses, behoeften en belevingswereld ėn aan die van organisaties. Wij leggen samen met jou nu de basis voor wat zij straks van je vragen aan vaardigheden en competenties die belangrijk zijn voor een succesvolle carrière.

Dit doen we op zó’n ongedwongen en leuke manier, dat je zonder dat je je ervan bewust bent, enorme stappen maakt. Waarmee je het beste uit jezelf leert halen. Een programma dat soms pittig is, maar vaker gigantisch leuk. We nemen je mee op reis naar de beste bestemming: jezelf.

Hierom gaan we de bergen in

Het leiderschapsprogramma van Pole4 volg je niet in een klaslokaal, maar op Mallorca, en dat is niet voor niets. We gaan de bergen in, en je comfortzone uit.

In de bergen ga je naar een wereld die je niet kent. Die uitdagend is, soms veel van je conditie vraagt maar die je vooral uit je comfortzone haalt. Het is allemaal nieuw. En dan ook nog met een stel medewandelaars die hetzelfde willen als jij. Leren om leiding te geven, aan jezelf en aan anderen.

De bergen zijn de ideale omgeving om dit alles te leren. Omdat het allemaal nieuw is, begin je allemaal op hetzelfde niveau. In de bergen word je vaak flink met jezelf geconfronteerd, omdat de berg net te hoog/moeilijk/verder en verzin het maar, is dan je had gedacht. En ook omdat er nét wat meer gevraagd wordt van je uithoudingsvermogen, je stemming en je bereidheid om samen te werken.

Dit maakt dat het leren in de bergen vele malen effectiever is dan op een andere plek. Er doen zich simpelweg meer mogelijkheden voor om te leren. Er gaat altijd wel iets anders dan je dacht en waarop je moet anticiperen. Zelf, en in overleg met je team. Er is altijd wel iemand moe of wil even pauze; er is altijd wel een discussie over de juiste route of planning: allemaal zaken waar je enorm van gaat leren.

Bewegwijzering tijdens tocht Pole4

Hoe leer ik dat?

Een leiderschapstraining begint bij jezelf. Als jij geen leiding kunt geven aan jezelf, kun je dat ook niet aan anderen. We leren je leidinggeven door je een doel te laten stellen. Een doel dat jij wilt bereiken in deze training. Daarna gaan we werken met de leider van de dag. (Leader of the Day - LOTD). Als LOTD plan je de dag, communiceer je met je team en met de instructeurs, ga je om met onverwachte situaties, houd je de sfeer goed, zorg je voor je teamleden en laat je eenieders kwaliteiten op de beste manier tot zijn recht komen. Dit doe je met vaardigheden die je in je latere leven enorm goed kunt gebruiken en die zeer gewaardeerd worden bij je toekomstige werkgever.

Ook zul je merken dat iedereen een eigen stijl van leidinggeven heeft. Omdat je zelf daadwerkelijk leiding gaat geven als LOTD, ga je ook je eigen stijl ontwikkelen. Je gaat ontdekken wat er voor jou het beste werkt. Uiteraard allemaal onder begeleiding en coaching van de instructeurs. Altijd een vangnet dus. En weet je wat het is, je kunt honderd boeken lezen over leidinggeven, maar dat is hetzelfde als een boek lezen over kitesurfen. Pas als je op het board staat en de wind aan je vlieger trekt, weet je hoe lastig het kan zijn.

Ervaringen

Dit vonden je leeftijdgenoten ervan:

  • bulletpointHet voelt niet als leren, en toch heb ik enorm veel geleerd.
  • bulletpointIk kijk terug op een super goede tijd en we hebben ontzettend gelachen met elkaar.
  • bulletpointIk werk na een jaar nog steeds met wat ik bij Pole4 geleerd heb.
  • bulletpointAls ik nee zeg, helpt het als ik vertel waarom ik nee zeg.
  • bulletpointLeiderschap is veel leuker dan alleen maar zeggen wat anderen moeten doen.

  • bulletpointHet is veel fijner om zelf een oplossing te bedenken dan te balen van je probleem.
  • bulletpointIk kan veel beter omgaan met jongens met een grote bek.
  • bulletpointIk heb geleerd dat je niet dominant hoeft te zijn om leider te zijn.
  • bulletpointIk heb geleerd dat hulp vragen oké is.

Testimonials


Hi Bart, ik wil jou en het team ontzettend bedanken voor de fantastische week van Puck. Wat een groei heeft ze doorgemaakt en bergen verzet. Ze blijft maar praten over hoe gaaf, grensverleggend en veilig het was en mist jullie al enorm. Zelfs het DISC-model is ter sprake gekomen en hoe je zelf kunt sturen in contact met anderen. Zo te horen, hebben jullie er in de toekomst een vrijwilliger bij, ze zou graag willen bijdragen in de toekomst. Hoe mooi. Dankbaar!
Een van de ouders van Puck


Als Business Trainer en Coach hoor ik heel vaak van deelnemers hoe mooi het niet zou zijn als we al die soft skills competenties al tijdens onze schooltijd zouden leren. Zou een boel gedoe schelen. Toen we de Pole4 informatie aan onze zoon (17) lieten zien, was dan ook zijn eerste opmerking: eindelijk een keer iets nuttigs om te leren- naast cool -Mallorca! Deze zomer heeft hij Pole4 gevolgd. Zijn school gaf - nadat ze de het programma zagen - zonder problemen zelfs enkele dagen eerder vrij. Hij vertrok als typische puber, net aan overgegaan, geen idee wat hij wil, houdt van gamen met zijn vrienden en school was vooral een noodzakelijk kwaad. Hij is inmiddels een aantal weken terug en we weten niet wat we meemaken. Puber ging, jongvolwassene kwam terug. Zelfbewust, opgeruimd (letterlijk en figuurlijk), hij stelt nauwelijks meer uit, heeft doelen en de drive om school goed af te maken. Zelfs nu in de vakantie komt hij in actie omdat hij erachter is gekomen dat fysieke activiteit best lekker kan zijn. Zo te zien was het een investering voor life. Hoe mooi is het om dat mee te kunnen geven aan je kinderen?
Claudia Kranefüss, Rob Vreede.


Hi Bart, een reis die alle verwachtingen heeft overtroffen. Rens stroomt over van de verhalen en ervaringen. We hadden niet verwacht dat hij zo enthousiast zou thuiskomen. Dank voor deze mooi reis en jullie fijne begeleiding. Superleuk en heel veel dank namens Rens maar zeer zeker ook van ons.

Hartelijke groet voor iedereen,
Geert en Tamara de Lange

PS Over 2 jaar staat Thom onze middelste op de stoep en Mas onze jongste over 3 jaar. 😂 ze kunnen niet wachten.


Emma was mee met Pole4 en heeft merkbaar stappen voor zichzelf gezet, naast dat ze erg veel lol heeft gehad. Ik heb ‘t zo een paar dagen wat geobserveerd en was benieuwd of mij iets zou opvallen. En dat is zeker zo. Ik merk meer zekerheid, zelfvertrouwen, openheid over kwetsbaarheden. En elke dag weer nieuwe verhalen over de reis, de groep, de begeleiding en avonturen.
De moeder van Emma.


Bijzonder om te lezen wat voor waarde de jongeren kunnen creëren in zo’n week met elkaar en jullie begeleiding! Ik zie wat het met haar heeft gedaan. Alleen al dat de meiden huilend afscheid namen van elkaar op Schiphol gaf de impact goed weer. Heel veel dank voor jullie inspanningen, commitment en liefdevolle betrokkenheid bij deze kids!
Liefs Heidi

Ik wist niet dat ik zo makkelijk
zoveel bergen kon verzetten

Voorbereiding


Vereisten

hoe bereid ik me voor?
Om de tocht volledig te kunnen volbrengen, heb je meer nodig dan bergschoenen en een goed humeur. Het allerbelangrijkste is namelijk je conditie. Die moet best goed zijn. Het helpt enorm als je vooraf een paar flinke oefenwandelingen maakt of een sport beoefent.


Benodigheden

Liggen niet alle benodigde spullen in huis of op zolder liggen? Geen probleem. Pole4 biedt een aantal zaken te huur aan waaronder een rugzak, matje, slaapzak, bivakzak en drinkflessen. Nota bene: na inschrijving wordt er een uitgebreide equipmentlist verstuurd waar duidelijk op staat welke zaken aangeschaft moeten worden, wat wij te huur aanbieden en waar wij voor zorgen.

Outdoor-actitviteiten bij Pole4 op Mallorca

Veel gestelde vragen

Wat maakt het programma leuk?
De meest indringende en blijvende leerervaring doe je op als je goed in je vel zit. Plezier is (daarom) een erg belangrijk element van het programma, maar plezier is ook voor ons belangrijk. Als je het naar je zin hebt, is het veel makkelijker om een fout te maken, te leren en te corrigeren. Je vinger opsteken als er een uitdaging is, ook. En geloof ons, die zijn er, maar wij zullen er alles aan doen er alsnog voor te zorgen dat jij later denkt: die uitdaging was toen echt om te huilen, maar ik kijk er nu met plezier op terug.

Waarom is het leuk voor mij?
Met een groep leeftijdsgenoten twee weken op pad in de schitterende natuur zonder alles wat je in je eigen leven zo afleidt: dat is – ook al denk je nu misschien van niet – heerlijk. En het mooiste is dat je dan, zonder dat je het doorhebt, ook nog een leiderschapstraining meepakt. Er wordt gelopen – natuurlijk -, gekaart in de hutten, gevloekt op de hitte en gehuild van het lachen; gesprongen, gesproken en gewonnen. Samen lopen brengt je verder dan je ooit dacht.

Waar slapen we?
We slapen en eten hoofdzakelijk in berghutten, en soms slapen we in de open lucht. Wat zeker is, is dat we beginnen én eindigen met een bbq aan het zwembad op het basecamp.

Wat eten we?
We eten in de hutten, soms een restaurant en soms bbq-en we. En, met uitzondering van een verdwaalde pizza op een pleintje waar Instagram voor lijkt te zijn uitgevonden, staat er vaak voedzaam berghutten-eten op het menu: pasta, salade en Spaanse specialiteiten. Geen straf. Natuurlijk is mogelijk om dieetwensen door te geven. Elke dieetwens is in te vullen. Heb je daar vragen over, bel ons gerust van tevoren even.

Hoe is de leeftijdsopbouw?
Wij werken met twee leeftijdsgroepen: 15-19 en 17-22 jaar. Na de inschrijfperiode worden de groepen samengesteld. We lopen met twee groepen van zes personen waarbij gekeken wordt welke deelnemers bij elkaar passen. Soms laten we jong en oud samenlopen om een leereffect te creëren. Ook is er een dag dat meisjes en jongens apart lopen om de verschillen in de communicatie duidelijk te maken. Het verschil in leeftijd is daarbij geen probleem, maar juist een leerervaring.

facebook twitter linkedin whatsapp